Nieuws

Samen al 12,5 jaar succesvol in Post

Business Post viert jubileum met smakelijk ontbijt met klanten

In alle vroegte schoven vanmorgen zo'n 20 klanten van Business Post aan voor een ontbijt op de werkvloer. Samen met de klanten stond het team van Ergon Business Post stil bij het 12,5 jarig jubileum van Business Post in Eindhoven en bij de succesvolle samenwerking met onze klanten. Na een smakelijk ontbijt werden de gasten rondgeleid en zagen zo eenmalig ons postbedrijf in volle actie!

IMG 7736
Mark Heerkes van 'Wij houden van fruit' vertelt over zijn bijzondere samenwerking met Business Post

Mooie samenwerking
Na afloop kregen alle gasten een heerlijke, goedgevulde fruitkist van ondernemer Mark Heerkes van ‘Wij houden van Fruit’. Wij houden van Fruit en Ergon Business Post zijn onlangs een samenwerking gestart voor de bezorging van fruitkisten bij bedrijven.

De kring is rond
Je zou kunnen zeggen dat Mark een 'oude bekende' is. Met hulp van het Participatiebedrijf (net als Ergon Business Post onderdeel van de GRWRE) vond Mark namelijk een mooie weg terug naar de arbeidsmarkt. Mark: "Mede daarom wens ik mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte en mogelijkheden om ook weer aan het (reguliere) arbeidsproces deel te nemen. Onderzoek heeft al lang en breed uitgewezen dat maatschappelijk betrokken zijn en werk hebben, heel goede instrumenten zijn om mensen weer (meer) zelfvertrouwen te geven."

IMG 7700 IMG 7726
IMG 7778 IMG 7771
IMG 7774 bewerkt IMG 7807

Business Post nieuwe postververvoerder gemeente Helmond

Social return en kostenbesparing doorslaggevend

Vanaf 1 januari 2017 is Business Post Zuidoost Brabant de nieuwe postvervoerder van de gemeente Helmond. Belangrijkste argument om voor Business Post te kiezen is de nadruk op social return: de postverwerking en -bezorging wordt voor een aanzienlijk deel gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast realiseert de gemeente een kostenbesparing van ruim 20%. In 2017 verstuurt de gemeente naar schatting ca 310.000 poststukken.

Wethouder Jos van Bree (economische en sociale zaken): “We besteden in Helmond veel aandacht aan social return: het bieden van passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In Business Post hebben we een partner gevonden die hieraan tegemoet komt. Het volledige verwerkingsproces van de post wordt gedaan door bedrijven uit de sociale werkvoorziening. Het ophalen en sorteren van de post gebeurt door werkbedrijf Ergon in Eindhoven. De bezorging van de post met bestemming Helmond wordt gedaan door Senzer, het werkbedrijf van de regio Helmond. Mede door dit contract met de gemeente Helmond heeft Senzer 20 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan passend werk kunnen helpen. Ik vind dat heel belangrijk omdat het hebben van werk mensen de gelegenheid geeft om echt mee te doen in de maatschappij.”

gemeente helmond

Business Post 10 jaar!

 bp2
 bp
bp1

Dagelijks op pad voor onze klanten. Al 10 jaar.

Dinsdag 10 mei vierde Business Post het 10-jarig bestaan in combinatie met de herinrichting van het post(sorteer)centrum. Dankzij het vertrouwen van onze klanten hebben wij neer kunnen zetten wat er nu staat. We zijn trots op de bereikte resultaten, de inzet van de medewerkers en de vele positieve reacties van klanten.

Professioneel postbedrijf
Tien jaar geleden begon Business Post als bezorger van huis-aan-huis bladen. Inmiddels kan Business Post Zuidoost-Brabant zich met recht een professioneel postbedrijf noemen, waar 110 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt jaarlijks ongeveer 4 miljoen poststukken verwerken.

 

110 Ergonmedewerkers dagelijks op pad met zakelijke post

Meer dan 10 jaar geleden begon Ergon als verspreider van huis-aan-huis mailings. Met het vrijgeven van de postmarkt kwam daar het bezorgen van geadresseerde post bij onder de naam Business Post. Inmiddels staat er een professioneel postbedrijf waar 110 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt jaarlijks ongeveer 4 miljoen poststukken verwerken. 

Groepsfoto medewerkers Businesspost 750

Kwaliteit voorop
Alwyn van den Ing, businessunitmanager Business Post Zuidoost-Brabant: “Onze medewerkers gaan elke dag de straat op om met veel toewijding de post te bezorgen. Het is onze uitdaging om het bezorgen van post passend te maken voor onze doelgroep en daarbij staat kwaliteit voorop. Dit maakt, samen met de korte communicatielijnen, dat wij het vertrouwen hebben gekregen van onze klanten. Zeker in het begin van een klantrelatie wordt zeer kritisch naar de kwaliteit gekeken. Je kunt wel zeggen dat je het goed doet, maar dat moet je laten zien. Dagelijks.  Gedurende deze 10 jaar hebben we een stabiel klantenbestand weten op te bouwen, waarbij onze klanten onze beste ambassadeurs zijn.”

Tien jaar Business Post
Jan Sengers, bedrijfsdirecteur Ergon:  “Onze klanten zijn met name bedrijven die een belangrijk deel van hun poststukken versturen naar regionale adressen. Klanten met veel post in onze eigen regio, kunnen we onze 24-uurs-service en de beste tarieven bieden. We bezorgen in Eindhoven, Veldhoven, Valkenswaard, Waalre, Geldrop-Mierlo en Best. Vanaf begin dit jaar hebben we ons werkgebied uitgebreid naar de regio Helmond. Voor alle post buiten ons werkgebied werken we samen binnen het landelijke Business Post-netwerk en met PostNL. Naast de postbezorging voor alle regiogemeenten, bezorgen we ook de post voor (zorg)instellingen, ziekenhuizen en woningcorporaties.”

Socialer en groener
Ton Niesten, manager servicecentrum bij GGzE: “Onze keuze voor Business Post is een heel bewuste afweging  voor maatschappelijk ondernemen. Het beleid van GGzE is erop gericht om waar mogelijk onze eigen doelgroep in te schakelen bij de uitvoering van het werk. Indien nodig in samenwerking met een externe partner. Daarbij kijken we in eerste instantie naar een partij met een sociaal karakter, die ook invulling geeft aan een duurzame ‘groene’ uitvoering. Vanzelfsprekend moeten prijs en kwaliteit in orde zijn. Business Post scoort op al die gebieden goed.“

Vertrouwen
“Wat ik bijzonder waardeer is de jarenlange samenwerking tussen Ergon en GGzE als het gaat om kwetsbare doelgroepen. Een mooi bedrijf met prettige mensen, waar ik vertrouwen in heb. Een succesvolle samenwerking en het vertrouwen in elkaar, zorgen voor een stevige bodem om de basis te verbreden.”

Werkgebied uitgebreid met Helmond

Business Post Zuidoost-Brabant heeft haar werkgebied uitgebreid met Helmond. Vanaf nu kunnen ook grote en kleine organisaties in Helmond Business Post inschakelen om hun poststromen te verzorgen. Denk aan postbezorging, het overnemen van een postkamer, haal- en brengservice of koeriersdiensten.

Kubuswoningen Speelhuisplein HelmondSamenwerking met Atlant Groep
Bij Business Post Zuidoost-Brabant gaan aantrekkelijke tarieven, kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen hand-in-hand. De organisatie maakt onderdeel uit van de landelijke Business Post organisatie. Deze bestaat uit ongeveer 40 samenwerkende bedrijven die de Wet sociale werkvoorziening uitvoeren. In de regio Zuidoost-Brabant betekent dit dat de post wordt bezorgd door medewerkers van Ergon. Het werk bij Business Post wordt volledig verzorgd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In Helmond werkt Business Post Zuidoost-Brabant hiervoor samen met Atlant Groep.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie. Gaat u akkoord met het gebruik hiervan?