Business Post nieuwe postververvoerder gemeente Helmond

Social return en kostenbesparing doorslaggevend

Vanaf 1 januari 2017 is Business Post Zuidoost Brabant de nieuwe postvervoerder van de gemeente Helmond. Belangrijkste argument om voor Business Post te kiezen is de nadruk op social return: de postverwerking en -bezorging wordt voor een aanzienlijk deel gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast realiseert de gemeente een kostenbesparing van ruim 20%. In 2017 verstuurt de gemeente naar schatting ca 310.000 poststukken.

Wethouder Jos van Bree (economische en sociale zaken): “We besteden in Helmond veel aandacht aan social return: het bieden van passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In Business Post hebben we een partner gevonden die hieraan tegemoet komt. Het volledige verwerkingsproces van de post wordt gedaan door bedrijven uit de sociale werkvoorziening. Het ophalen en sorteren van de post gebeurt door werkbedrijf Ergon in Eindhoven. De bezorging van de post met bestemming Helmond wordt gedaan door Senzer, het werkbedrijf van de regio Helmond. Mede door dit contract met de gemeente Helmond heeft Senzer 20 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan passend werk kunnen helpen. Ik vind dat heel belangrijk omdat het hebben van werk mensen de gelegenheid geeft om echt mee te doen in de maatschappij.”

gemeente helmond

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie. Gaat u akkoord met het gebruik hiervan?